Neváhejte nás kontaktovat na 608 757 509

Úprava pitné vody - odstranění škodlivých látek

Pitná voda z veřejné sítě obsahuje chlór, který zabraňuje růstu mikroorganismů. Hygienické normy doslova předepisují určité mezní množství přebytkového chlóru v pitné vodě. Jeho dávkování může být někdy problémem, protože odběr vody není rovnoměrný. Chlor přítomen v pitné vodě mění její chuť a některým spotřebitelům způsobuje alergie, nebo jiné zdravotní problémy.

Voda ze studní a z pramenů obsahuje někdy organické látky, které mění chuť vody, způsobují její zápach a mohou obsahovat i pesticidy a těžké kovy, které jsou zdraví škodlivé. Nabízíme jednoduché zařízení, které zcela odstraní z vody chlor a zároveň vodu zbaví nepříjemné chuti a zápachu, odstraní pesticidy a těžké kovy.

Voda ze studní a z pramenů obsahuje někdy mikroorganismy, které mění chuť vody, způsobují její zápach a mohou být i zdraví škodlivé. Nabízíme UV lampy, které svým zářením mikroorganismy likvidují.

Některé místní vody mohou obsahovat i nežádoucí látky, nejčastěji jsou to dusičnany, amonné ionty, železo a mangan, které ohrožují zdraví jejich konzumentů. Nabízíme plně automatické a účinné zařízení na je jich odstranění.

V případě, že se používá lokální (studniční, pramenitá) voda, je vždy nutné nechat si udělat chemický a mikrobiologický rozbor vody. I v případě, že vodu nebudete používat přímo na pití, je velmi nebezpečné používat vodu kontaminovanou mikroorganismy, dusičnany, železem, manganem, pesticidy a těžkými kovy na osobní hygienu. Čištění zubů, resp. mytí intimních částí těla je branou pro průnik nežádoucích látek do organismu. Nádoby, jejich výbava, charakteristika, rozměry a připojení pro adsorpční vložky jsou úplně stejné jako v případě Siliphosu. Místo kontejnerů jsou použity vložky.

Adsorpční vložky

Adsorpční vložka FV-CA-STO

do H10A obsahuje jemně rozdrcený aktivní uhlík uložený v PP tkanině. Slouží k odstranění chlóru, zápachu, pachuti a zachycuje jemný kal a rez, která se nedá odstranit filtrací. Adsorpční vložka má výšku 9 3/4" a průměr 2 1/2". Vložka se vyměňuje po 6ti měsících aplikace. V případě pokud je voda velmi kontaminovaná i dříve.

Adsorpční vložky FV-C-BL-A

do H10A a H10BB obsahují jemně rozdrcený aktivní uhlík, uložený v PP tkanině. Slouží k odstranění chlóru, zápachu, pachuti, organických kontaminantů a zachycujíjemný kal, který se nedá odstranit filtrací. Adsorpční vložka má výšku 93/4" a průměr 2 1/2“ , (pro nádobu H10BB je průměr 4"). Vložky se vyměňují po 6ti měsících aplikace.

Adsorpční vložky FV-CB-HD

do H5A, H10A a H10BB obsahují jemně rozdrcený aktivní uhlík, vyrobený spalováním kokosových ořechů, který je uložen v PP tkanině. Slouží k odstranění chlóru, zápachu, pachuti, organických kontaminantů, některých pesticidů a zachycují jemný kal, který se nedá odstranit filtrací. Adsorpční vložka má výšku 4 7/8" (pro nádobu H5A), resp. 9 3/4" (pro nádoby H10A a H10BB) a průměr 2 1/2" (resp. 4" pro nádobu H10BB). Vložky se vyměňují po 6ti - 12ti měsících aplikace.

Nakupte si přímo zde

Zatím jste si nevybrali žádné spořiče vody. Zkuste náš katalog produktů.