Neváhejte nás kontaktovat na 608 757 509

Zařízení na úpravu pitné vody zabránění tvorby vodního kamene a koroze v rozvodech

Distribuce pitné vody se provádí ve starých kovových a předimenzovaných rozvodech. V případě, že se jedná o pitnou vodu z povrchových zásobníků - nádrží, nebo pramenitá voda se čerpá z horských, ne vápencových oblastí, tato velmi měkká voda způsobuje korozi, která se po několikaletém působení projeví zvýšením obsahem železa (tzv. Sekundárního železa) v pitné vodě.

Na Slovensku je přibližně 75% pitné vody tvrdé resp. velmi tvrdé. V některých lokalitách je pitná voda extrémně tvrdá a vytváří silné a stále rostoucí usazeniny hlavně vodního kamene, ale i jiných solí.

Na měkkou vodu neexistuje prakticky žádná úprava, kromě kalcinace a fosfátů. Kalcinace je přidávání vápna a oxidu uhličitého do pitné vody. Je to drahá úprava a je technologicky náročná. Z důvodu, že se kombinuje dávkování kapaliny (vápenné mléko) a plynu (oxid uhličitý), je nutné systém často analyticky vyhodnocovat a upravovat dávkování.

Firma Unisaving nabízí tři způsoby:

1. Do distribuované pitné vody se přidává roztok fosforečnanů, kombinovaných s polyfosfáty a silikáty.

Produkt se dodává pod obchodním názvem Metaqua.

Produkt se dodává v práškové formě a snadno rozpustný prášek se rozpustí na 10% -ní roztok, který se dávkuje do tekoucí vody pomocí dávkovacího zařízení. Produkt vytvoří na kovovém povrchu mikrofilm, který chrání povrchy před korozí a před usazováním vodního kamene. Prášek Metaqua se dodává v paletových množstvích: 700 - 800 kg.

2. Do distribuované vody se přidává roztok stabilizátoru tvrdosti a korozní agresivity + dispergantů.

Produkt se dodává v práškové formě jako Vodafisoft DW. Ze snadno rozpustného prášku se připraví 5% - ní roztok, který se dávkuje do tekoucí vody pomocí dávkovacího zařízení. Výraznou výhodou je skutečnost, že prášek Vodafisoft DW se dodává v kartonových krabicích, obsah 20 kg a prášek je rozdělen do 4 plastových sáčků. Výhodou této aplikace je, že je možné objednat menší množství, jako v případě produktu Metaqua a cenový náklad je mírně nižší.

Další výhodou je skutečnost, že produkt chrání kovové povrchy, hlavně před usazováním nánosů síranů.

Sírany se postupně redukují na sulfidy, z nichž se uvolňuje sirovodík - silně jedovatý plyn.

Roztok připravený z produktu je stabilní do teploty 90 ° C, zabraňuje katodické korozi a zabraňuje krystalizaci anorganických solí (Treshold Inhibitor).

Nakupte si přímo zde

Zatím jste si nevybrali žádné spořiče vody. Zkuste náš katalog produktů.