Neváhejte nás kontaktovat na 608 757 509

DEMKOR 61 - Vysoce účinný inhibitor koroze, stabilizátor tvrdosti a zachycovač kyslíku pro teplovodní a horkovodní domovní a dálkové vytápění

Směs alkalického taninu a lignosulfonátu v podobě koncentrátu ve vodném roztoku.
Jedná se o fyziologicky a toxikologicky bezpečný prostředek na bázi čistých přírodních produktů.
Není těkavý, a proto je přípustné i v nemocnicích a potravinářském průmyslu.

Účinnost

Rychlé odstraňuje korozivní kyslík a stabilizuje a disperguje nerozpustné soli a tvrdost vody. Produkt je určen pro systémy s normálním zatížením a uspokojivě řeší problémy s různou kvalitou vody.

Vytvoří se taninovo-železitý mikrofilm, který vytvoří účinnou a dynamickou ochranu proti korozi na kovových površích. Mikrofilm nesnižuje prostup tepla. Decentně odstraňuje stávající nánosy, které se postupně vytvořily dávkováním povrchově aktivních přísad, jako jsou fosforečnan a siřičitan. Rychlost odstranění starých nánosů závisí na jejich konkrétním složení a na provozních podmínkách. Při nepřetržitém a rovnoměrném chodu výroby tepla jsou výsledky rychlejší a účinnost roste.

Analytika

Měření obsahu produktu DEMKOR® 61 se provádí kolorimetricky pomocí speciálně pro tento účel vyvinuté kapkové metody. Přebytek prostředku v kotlové vodě by měl být na úrovni 10 - 12 ml/m 3 kotlové vody. Indikace se dosáhne rychlou změnou hnědého zbarvení vtestovaném vzorku.

Dávkování

Potřeba produktu DEMKOR® 61 je na úrovni 600 - 800 ml na m 3 cirkulační vody.

Během prvních 3 - 4 týdnech provozu nebo během startu nového systému, může dojít k mírnému, dočasnému zvýšení spotřeby výrobku, protože bude nutné vytvořit ochranný taninový mikrofilm.

Pak se DEMKOR® 61 přidává pouze v případě doplňování kotlové vody a jeho dávka je 150 - 250 ml/m 3 přidávané vody. Jedná se o výrazně nízkou dávku.

Protože DEMKOR® 61 je zároveň i konzervačním činidlem, doporučuje se před dočasným odstavením systému (během letní odstávky), aby byl v systému kotlové vody produkt v objemu 1 000 ml/m 3 cirkulační vody.

Fyzikální údaje a toxikologické informace

Nejdůležitější údaje jsou uvedeny v bezpečnostním listu.

DEMKOR® 61 je fyziologicky a toxikologicky bezpečný.

Všechny aktivní organické sloučeniny v produktu DEMKOR® 61 jsou čisté extrakty z přírodních látek a proto je rozředěný produkt biologicky rozložitelný a neutrální k životnímu prostředí.

V případě provozní nutnosti je možné kotlovou vodu vypustit do kanalizace.

Více informací o DEMKOR ® 61 ke stažení

Nakupte si přímo zde

Zatím jste si nevybrali žádné spořiče vody. Zkuste náš katalog produktů.